HTML

India

Friss topikok

Címkék

Ámulok és bámulok Indiában

2014.06.08. 08:42 Zindia

Sziasztok!

No, akkor jöjjön a hétvégi városnézés és még pár dolog, követve a feltöltött képeket:)))):

 KÉPEK

http://indafoto.hu/Zizike78

 

Párat ugye az első napokban átküldtem, ezért azokról most nem esik szó.

A kilátás a szállodából (több kép is készült, mert mint mondtam, egyenlőre óvatosan mozgok, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy esténként nem mozgok; legalábbis egyenlőre...) szerintem megmutatja eléggé, hogy milyen kellemes összevisszaság uralkodik itt:) Káosz a köbön, de ez igy cuki.

A reggelik, meg úgy egyáltalán az ételek fenomenálisak itt Indiában. Ez egy igazi izorgia, én mondom;) Az első pár napban még meglehetősen szégyenlős (vagy inkább nevezzük óvatosságnak) voltam, és tényleg csak a gyümölcsöket ettem reggelire (többen tudjátok, hogy egy pár éve már csak gyümölcsöt reggelizem), de aztán valahogy megtört a jég és a szokásos gyümölcsadag mellett minden reggel eszek valami igazán indiait. Itt nagyon élesen elkülönül egymástól Észak-, és Dél-India gasztronómiai felhozatala. Mint azt ma reggel az egyik pincértől megtudtam (tehát nincs tudományos bizonyiték mögötte, mint ahogyan az összes, általam leirt megfigyelés mögött!!), a dél-indiai ételek inkább édesebbek és legtöbbször szerepel benne/mellette a kókusz, mint összetevő/kiegészitő (ooooohhh, szegények;))). Ezzel szemben az észak-indiai ételek inkább fűszeresebben, savanyúbb izvilághoz húznak. Rögtön le is szögezte a fiúcska, hogy mivel ma dél-indiait kaptam, ezért holnap mindenképpen észak-indiai reggelit fogok enni (, mert bár Ő holnap nem dolgozik, de mindenképpen fog szólni a társainak, hogy nehogy mást kapjak. Hát, nem édes? Ja, és mindezt sugárzó, Claudia Schiffer 40 fogazatát (bocsánat, nem bántásképpen...) meghazudtoló mosollyal. Tényleg imádnivalóak!)

Következőkupac, mert ha továbbfolytatom, akkor igy este fél 10 magasságában lerontok a szálloda éttermébe és felfalok mindent;)

Na, akkor Delhi. Teljesen más a hangulata, mint Noida-nak, de őszintén, teljesen más a hangulata, mint más, európai fővárosnak:) Olyan indiai ez is:) Azon már túlléptem, hogy itt a városnézés úgy néz ki, hogy A-ból B-be csak és kizárólag kocsival (konkrétan taxival) lehet csak közlekedni. Szóval egyáltalán nem volt meg az a szokásos városnézéses érzésem. Mondjuk, azért a kimelegedés igy is meg volt, hogy csak fél órákat töltöttem egyszerre "friss" levegőn, mert hétvégén még bőven 40 fok volt és 600%-os páratartalom... A másik nagyon más itt, hogy szinte mindenhová csak poggyászellenőrzés után engednek be az őrők, mert itt mindenhol (szálloda, munkahely, lakóparkok, bolt, piac, bevásárlóközpont, stb) komoly ellenőrzés van. Képzeljétek el, hogy minden nap ellenőrzik a szálloda saját kocsiját a szálloda udvarának kapujában, hogy nincs-e elrejtve pokolgép, vagy isten tudja micsoda... Ill a laptoptáskámat minden nap átvilágitják és csak azután kapom vissza. Először nem értettem, meg furcsa is volt, de most már teljes nyugalommal várom meg, amig átmegy a röntgenen a táska... Régen nem volt igy, de a terrorista akciók fokozódása miatt mindenhová igy lehet csak bejutni...

Delhi tele van szentélyekkel (temple angolul). Voltam szombaton egy párban. A legszebb eddig nekem a szikh (tudjátok, a turbános indiaiak) szentély, a Gurdwara Bangla Sahib. Egyszerűen gyönyörű volt! Ide biztosan vissza fogok jönni! A képen is látjátok, hogy barátságosak az emberek, mert simán a kamerámba mosolygott és nem nézett rosszallóan, hogy fényképezni merek:)))

Máris meghazudtolom magamat, mert a Birla Mandir is nagyon-nagyon tetszett! Nem lehet nem szeretni ezt a fenséges templomot, amit Gandhi tett igazán naggyá 1938-ban (na, jó, ezt a brossuráról másolom ide, szóval valószinűleg igaz lehet, bár itt tényleg nem lehet tudni;) azzal, hogy az ország első olyan szentélye, ahol felekezetre való tekintet nélkül mindenki imádkozhat és a kasztrendszerbeli korlátozásokat sem veszik itt figyelembe (a kasztrendszerről igérem fogok még irni, mert engem is nagyon érdekel, mi ez az egész...).

A Raj Ghat pedig India legnagyobb vezetőjének állit emléket. Na, lehet találgatni, de Ő természetesen Mahatma Gandhi. Gyönyörű ez az emlékpark és meglepően zöld a füve és persze gyönyörűen tisztán van tartva. Ide is vissza fogok jönni, az tutti! Olyan nyugalom volt itt. (pletykálkodom: állitólag, amikor Obama x éve ellátogatott Delhibe, akkor a kutyáit is képes volt ide elhozni, akik persze jó szokás szerin idepiszkitottak. Ez önmagában is tiszteletlenség még egy olyan országban is, ahol az állatokat általában nagyon tisztelik... Mindezt a ma reggeli sofőrömtől tudtam meg ám, ami egészen biztos, hogy megbizható forrás, igy légy szives igy is kezeljétek;)))))

A többi kép pedig szó szerint életkép; falatozzatok (meg már el is fáradt a kezem és különben is csörög a pizsama;)))).

Jövök még beszámolóval, mert kb egy egész listára valót összegyűjtöttem, csak nem akarom, hogy megunjatok:)))))

puszi a messzi Indiából!

z

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://india-delhi.blog.hu/api/trackback/id/tr376286784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása