HTML

India

Friss topikok

Címkék

India is ugyanazon a bolygón található, mint Magyarország?

2014.06.08. 08:40 Zindia

Sziasztok!

Még nem beszéltem az áramkimaradásról, ami itt elég nagy probléma. Van, hogy 8 órára is elmegy az áram... Szerencsére, a szállodában, irodában valami nagyon profi rendszer lehet, mert csak pár percekre megy el; általában éjszaka:) Felhivták rá a figyelmemet, hogy a lakás választásánál az egyik tényező mindenképpen a 100%-os áramellátás biztositása legyen különben nagyon csúnyán - is - meg tudom járni:)))

Útban az iroda felé nagyon sok helyen látok olyan embereket akik bizony az utcán élnek. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ott alszanak, mosakodna (borotválkozás is ott történik), főznek, esznek és bizony könnyitenek magukon... Az egyik taxi sofőr szerint ez komoly probléma Indiában... Hát, nem csodálom, mert kb eltorlaszolják a nem létező járdát (itt nagyon nem divat járdát épiteni es a zebrát is csak a kb 4. napon vettem észre...). Valamint borzasztó látni azt a nyomort, amiben ezek az emberek tengődnek... Bár az igen érdekes, hogy a fiatalabb gyerekeknek (főleg fiúknak) ott lóg a füles a fülükben és persze igy a mobiltelefon is mindennapi eszköz náluk.

A közlekedés pedig még igy 1 hét után is kaotikus nekem:) Az egy dolog, hogy számomra érthetetlen szabályokat követve haladnak az autók, de amikor ebbe a képbe még bekapcsolódnak a motorok, biciklisek, gyalogosok, na, az aztán tényleg maga a káosz. Habár, az egyik taxisofőr szerint, amikor arról kérdeztem, hogy miért van dugó, azt válaszolta, hogy bizony vannak szereplők akik nem tartják be a szabályokat... Ha-ha, majd nem nevetőgörcsöt kaptam. Miféle szabályok??? Könyörgöm, valaki magyarázza el nekem ezt az egészet:)))) Vicces tényleg nagyon nekem ez a rendszer; főleg, hogy az egész meg van spékelve a bal oldali közlekedés inverzitásával...:)

Azt képzeljétek el, hogy kb a 4. napon láttam először BMW-t, és rendszeresen elhaladok egy ház mellett, ami előtt egy hófehér, csili-vili Mercedest simogat egy gusztustalan ronggyal egy bácsika... Egyébként Suzuki (ill Maruti Suzuki, aki még emlékszik rá) minden mennyiségben (elképzelhető, hogy az esztergomi gyárból is szállitanak ide...), Tata és Hyundai a leginkább jellemző márkák itt. A múltkor még láttam egy Fiatot, ill Nissant és kb kifújt. A közlekedési eszközök másik felét a mindenféle stilusú riksák adják: van, amelyik tejes bödönöket szállit, van, amelyik embereket. Itt megállnék egy pillanatra: azt tényleg látnotok kellene, amikor reggel isten tudja hány ember zsúfolódik össze egy kis Polski belső nagyságával megegyező riksában:))) Funny látvány, de tényleg. Én is ki akarom próbálni (na, nem a zsúfolódást, hanem csak szimplán a riksát).

Ezer millió dolgot tudnék még irni, de majd legközelebb:)

Remélem, mindenki jól van és tervezitek a nyári vakációt:)

puszi

z

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://india-delhi.blog.hu/api/trackback/id/tr676286782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Villy 2014.06.13. 11:36:42

Indiában is van Suzuki-gyár, nem innen viszik.
süti beállítások módosítása